iranhfc2

iranhfc2

iranhfc2

iranhfc2

لذیذ ترین سس ها را خودتان درست کنید

سس یک عدد از ادویه های دوست داستنی غذاهاست که در سراسر دنیا هوا داران زیادی را به خود اختصاص داده است . این مدل چاشنی به تنهایی زمینه استعمال قرار نمی گیرد و در حقیقت به رخ مایع و یا نیمه جامد برای افزودن طعمی هر چه دلچسب تر و ظاهری زیباتر به غذاها زمینه استفاده قرار می گیرد . بعضا از سس ها فراهم میباشند و بعضا دیگر را می بضاعت به رویه های خانگی تنظیم نمود . 






در رابطه 

سس ها 



تفاوت های حوزه‌ ای بسیار زیادی در زمینه روش تعیین گونه های سس ها وجود دارد و در هر حوزه‌ اشخاص با دقت به ذائقه و ذوق و سلیقه فردی خود مزه و بو سس ها را تغییر تحول می دهند . برخی طرفدار سس های تند و فلفلی به همراه سرکه هستند، برخی ها سس های شیرین و میوه ای را ترجیح می دهند، عده ای هم سس های گوجه ای یا این که مایونز را تعیین می کنند . اخیراً مشقت وسیعی از سس های مختلف به بازار عرضه گردیده که هر یک موردها استعمال متفاوتی دارند: در غذا، سالاد، باربکیو، بریانی، و تنوری و . . . . سس های متعددی با استفاده از گوجه خارجی صحیح می شوند، مانند: سس کچاپ، سس پنکک گوجه و غیره که گهگاه مقداری صیفیجات معطر هم می بضاعت و توان به آن‌ها بیش تر نمود . اشکال سس های شیرین هم موجود است که می توانند به فیس گرم یا این که سرد یاور دسر سرو شوند . دسته دیگر سس از میوه های شیرین تهیه می شود . برای تهیه و تنظیم این نوع سس آغاز پوست میوه ها را جدا می نمایند و اکثر اوقات پاره ای شکر هم به آن اضافه می کنند . از گزاره این سس ها می توان به سس سیب و سس کران بری (میوه ای سرخ رنگ و مشابه به زغال اخته) اشاره کرد که معمولاً با غذاهای خاصی نظیر پوره سیب زمینی و سایر دسرها مصرف می شود . در این مقاله یکسری نمونه از دوستداشتنی ترین انواع سس ها را به شما معرفی می کنیم . 





مایونز 



مایونز نوعی امولسیون چرب و غلیظ است که از ادغام روغن، زرده تخم مرغ، آبلیمو یا این که سرکه تهیه و تنظیم می شود . اکثر وقت ها اشخاص سس مایونز را با سس سالاد اشتباه می گیرند، اکنون آنکه سس سالاد دربردارنده زرده تخم مرغ نیست و قدری شیرین خیس از مایونز می باشد . 





تاریخچه مایونز : مایونز نخستین توشه در سال 1756 بوسیله یک آشپز فرانسوی که سرآشپز دوک دی ریچلیو بود ابتکار شد . پس از آنکه دوک در مبارزه خود با بریتانیایی ها در بندر "ماهون" به پیروزی دست پیدا کرد، سرآشپز وی به یمن این موفقیت ضیافتی ترتیب داد و روی غذاها را با نوعی سس یگانه که حالت کرمی داشت تزیین نمود و نام آنرا به افتخار فتح دوک "ماهونز" گذاشت و از آن پس این نام در لهجه های ملل گوناگون چرخید و نهایتاً به موقعیت مدرن "مایونز" درآمد . 





طرز تهیه و تنظیم : برای تهیه و تنظیم مایونز ابتدا آبلیمو و یا این که سرکه و زرده تخم مرغ را با نیز ادغام می کنند و بعد از آن روغن را قطره قطره به آن بیش تر می نمایند تا به طور بدون نقص با آن ترکیب گردد . در حالتی که روغن به سرعت به ترکیبات بیشتر شود، به خیر و خوبی در آن حل نمی شود ولی زمانیکه سس غلیظ شد می توانایی روغن را سریع تر به آن اضافه کرد؛ سپس می توانایی سایر چاشنی ها را نیز به آن اضافه نمود . این ایام وجود ادغام کن، همزن برقی، و میکسر کار را آسان کرده و همه افراد به آسانی می توانند در خانه سس درست نمایند . همگی کارشناسان دانش تغذیه به واقعه رای ها تائید می کنند که مزه سس های خانگی به مراتب دلچسبتر و لذیذتر از انواع صنعتی آن میباشد . 





از آنجایی که سس های خانگی ذیل فرآیندهای شیمیایی قرار نمی گیرند، خوبتر می باشد تا آنجایی که می توانید از تخم مرغ های تازه استفاده نمایید . مایونز خانگی در سردخانه به برهه زمانی 3-4 روز قابل نگهداری و مصرف میباشد . سس های کارخانه ای تا 6 ماه نیز قابل مراقبت و به کارگیری در یخچال فریزر می باشند . اصولاً از مایونز به تیتر مخلوط اول تنظیم بقیه سس ها نظیر سس هزار جزیره و سس تارتار استفاده می شود . مایونز دربرگیرنده 70 تا 80 درصد چربی می باشد که شاید به کارگیری آن در بعضی رژیم ها قدغن اعلام شده باشد . این روزها گونه های مایونزهای اندک چرب هم در بازار مو جود می باشند که آیتم های سلامت تری محسوب می شوند ولی دیگر نمی بضاعت و توان به آن‌ها مایونز حقیقی و واقعی اعلام کرد چراکه فاقد زرده تخم مرغ می باشند . 






حالت 

نگهداری: 



1 . زمانیکه درب سس را باز می کنید، حتماً آنرا باطن یخچال فریزر قرار دهید . در این حالت تا حدود 6 ماه می توانید از آنان به کار گیری نمایید . 





2 . مایونزهای کارخانه ای را می توانید برای برهه زمانی کوتاهی در دمای معمولی هم قرار دهید البته این قابلیت وجود داراست که پس از مدتی طعم و بوی نخستین خویش را از دست بدهند . 





3 . فریز کردن و محافظت در دمای خیلی ذیل باعث جداشدن محتویات سس گردیده و تغییرات نامساعدی در بافت ماده ساخت می نمایند . 





4 . مایونزهای خانگی عمرشان حداکثر 4 روز در فریزر است . 




نکاتی 

در قضیه طریقه مصرف:به غیر از افزودنی هایی که به طور همگانی به مایونز طولانی تر می شود، این سس را می توانید با چاشنی های گوناگون و گیاهان مختلفی نظیر موردها پایین ترکیب کنید:ریحان ,ترخون ,زیره ,خرده های ماهی کولی,مارچوبه 



ارزش 

غذایی در هر 239 گرم: کالری 1645 




کچاپ 



کچاپ که با اسم های مختلفی مثل سس گوجه و یا این که سس قرمز هم شناخته می شود، ادویه متداولی هست که از گوجه فرنگی تهیه می گردد . مواد اولیه سس های کچاپ مدرن عصاره گوجه فرنگی، شربت ذرت، نمک، ادویه، و عصاره ی گیاهان دیگری مانند کرفس، پودر سیر، دارچین، میخک، و پیاز می باشد . 






کچاپ خواص بسیار زیادی دارد، ولی برخی از محققان معتقدند که به دلیل وجود نمک و شکر بسیار سایر ارزش های غذایی این فرآورده ذیل سوال رفته و زیر الشعاع قرار می گیرند . همچنین سس کچاپ حاوی مقدار زیادی لیکوپین نیز می باشد که این ماده نوعی آنتی اکسیدان قدرتمند به شمار می رود که از بروز برخی از سرطان ها دوری بعمل می آورد . درصد بالای اثربخشی آن در تست های علمی انجام شده بر روی بعضی گونه های سس های کچاپ طبیعی به اثبات رسیده می باشد . کچاپ های طبیعی سه برابر اشکال غیر ارگانیک خود حاوی لیکوپین می‌باشند . 





تاریخچه کچاپ : تقریباً همگی اشخاص سس کچاپ را دوست دارا‌هستند و دیدنی می‌باشد بدایند که خردسال ها دو برابر بزرگسالان از این سس استفاده می کنند . اولین امر تنظیم این سس در سال 1727 بوسیله خانمی به اسم الیزابت اسمیت متن شد که در آن از سرکه، موسیر، شراب سفید، زنجبیل، جوز هندی، فلفل و پوست لیمو هم استعمال کرده بود . پس از آن هزاران هزار دستور دیگر برای تهیه و تنظیم کچاپ معرفی شد . از پاراگراف پیروز ترین کمپانی های ایجاد کچاپ می بضاعت و توان به کارخانه HJ Heinz اشاره کرد . روش تهیه سس کچاپ بوسیله این کارخانه در حقیقت تبدیل به نوعی استاندارد برای بقیه کمپانی ها گردیده است . 





طریق تنظیم : برای صحیح کردن کچاپ شما به گوجه فرنگی های کاملاً رسیده، سرکه سفید، نمک، شکر، موسیر، پیاز، فلفل سیاه، و زنجبیل نیاز دارید . اما در صورتیکه می خواهید به راه های خانگی این سس را تهیه نمائید می توانید از سایر افزودنی های دلخواه مثل سبزی های معطر نیز فایده بگیرید . راه و روش تهیه سس به این شکل می‌باشد که ابتدا گوجه فرنگی ها را خرد کرده، در سرکه می ریزید و می جوشانند آنگاه نمک را به آن اضافه کرده و خوب به هم می زنید . ماده بدست آمده را پس از فشرده سازی از صافی رد می کنند تا دانه ها و پوست گوجه فرنگی از آن جدا شود . آنگاه شکر را به آن بیش تر کرده و مجدداً به مقطع 20 دقیقه می جوشانند . بعد مخلوط بدست‌آمده را با سایر چاشنی ها ترکیب کرده و عالی بهم می زنند تا کاملاً غلیظ گردیده و فراهم مصرف شود . 






موارد مصرف : سس کچاپ اصولاً با سیب زمینی سرخ کرده، برگرها، و پیتزا و بعضا از غذاهای موجود در فست فودها موضوع استعمال قرار می گیرد و با انواع گوشت های بریانی و سرخ کرده هم به کارگیری می شود . این سس معمولاً به عنوان مایه دارای اهمیت درست کردن بقیه سس ها هم به شمار می رود . 




قیمت 

غذایی در هر 100 grکچاپ: 100 kcal - 419 kJ 



کچاپ 

رژیمی (سدیم پایین):انرژی 104 kcal - 435 kJ 





لذیذ 

ترین سس ها را خودتان درست کنید 





سس 

خردل : 



همانطور که از اسم این سس پیداست در آن از خردل استفاده می شود . دانه های خردل را از درخت خردل می گیرند . درخت خردل برای بشر مورد ها به کارگیری گسترده ای دارد و یکی از این موارد نیز امداد به تهیه سس خردل می باشد . سس خردل تهیه شده از دانه های سیاه خردل اصولاً تندترین گونه سس خردل است . درصورتی که در حین طبخ سس خردل به غذا افزوده شود در اثر حرارت بخش اعظم خواص خویش را از دست می دهد . 





طریق تنظیم : به طور بخش اعظم سس خردل طعم غذاها را به طور چشمگیری تغییر‌و تحول می دهد و در اروپا هوا داران فراوان زیادی داراست . برای تهیه و تنظیم این سس، خردل آماده شده را در روغن سبزیجات، و سرکه می خوابانند و آنگاه نمک، شکر و سایر ادویه های همگانی را به آن بیش تر می نمایند . 





اشکال سس خردل : امروزه در بازارهای جهانی چیزی در حدود بیش از 101 دسته سس خردل گوناگون وجود دارد . سس خردل باهامایی و جامائیکایی نستاً تندی کمتری دارند . سس خردل سرشار از سدیم می باشد و دربردارنده تخم مرغ نیز هست . سس خردل چینی نیز فراوان تند می باشد به همین عامل در تمامی جا مسئله به کارگیری قرار نمی گیرد . 






سس خردل دیجن نیز یکی از گونه های پر اسم و رسم خانواده سس های خردل هست که طرفداران زیاد زیادی داراست و عموماً در فرانسه تولید می شود و از دانه های قهوه ای خردل و خواباندن آن در سرکه تنظیم می شود . سس خردل زمانیکه با کچاپ مخلوط می شود، مزه دلچسبی را به انواع برگر ها می دهد . 






سس باربکیو خردل هم خوشمزه می باشد و مزه ترش و شیرینی به گوشت می دهد . در حالتی که می خواهید کباب شما مزه لذیذی پیدا کند حتماً قدری سس خردل به آن اضافه کنید . برای مطبوع تر کردن مرغ و کباب های بریانی نیز می توانید از آن به کارگیری نمایید . 






سس خردل عسلی : سس خردل عسلی یکی دیگر از انواع سس خردل می باشد که به شیرین بودن شهرت دارد و با اکثری از غذاهای خوشمزه موضوع به کارگیری قرار می گیرد . دارای خاصیت غذایی بالایی می باشد و فاقد چربی های همگانی در سس ها می باشد . ولی برای تهیه این سس دستور العمل های مختلفی وجود داراست اما در حالتی که می خواهید سس مزه خیر داشته باشد می بایست از مواد اولیه با کیفیت و نو استفاد نمایید تا سس شما خوش طعم شود . 






مورد ها مصرف : ترکیبات سس در بخش ها متفاوت جغرافیایی مختلف است . شما می توانید سس خردل را در ساندویچ بریزید و یا این که آنرا به سیب زمینی سرخ کرده، مرغ بریان و سالاد نیز بیش تر نمائید . این سس هم رنگ نیکی به غذاها می دهد و نیز رایحه و طعم مناسبی در بر دارد . این سس برای خوشمزه تر کردن ساندویچ های تنوری و پنیری، و ماهی سوخاری هم به عمل گرفته می شود . بعضا از انواع سس های خردل عسلی حاوی عصاره هلو، اسفناج و گردو هم هستند و دارای خواص بی شماری برای سلامتی می باشند .بعضی از سس ها دارای میزان پاره ای چربی میباشند و برخی دیگر دربردارنده مقادیر بالایی چربی می باشند . بعضی از اشکال سس های خردل می باشند که دارای دستکم مقدار کربوهیدارت می باشند و از شیرین کننده ها در آن ها استعمال نشده هست . در صورتیکه به دنبال مزه عالی غذاها هستید پس حتماً بایستی از سس خردل روی سبزیجات، مرغ و گوشت استعمال نمایید . در شرای هم می خواهید که وزن خود را ناچیز کنید، خوبتر می باشد از انواع رژیمی آن به کارگیری فرمایید که اما ممکن میباشد مزه سس خردل حقیقی را نداشته باشند . 




بها 

غذایی سس خردل در هر 100 گرم:70 کیلو کالری 




سس 

سویا : 



زمانیکه نوبت به غذاهای چینی می رسد، استفاده از سس سویا اجتناب ناپذیر است . اغلب با برنج و سرخ کردنی قضیه استعمال قرار می گیرد، اما معمولاً عموم مردم اطلاعات دقیقی در زمینه این سس ندارند و چه بسا فرق در میان گونه های تیره رنگ و روشن آن را نمی دانند . 





تاریخچه سس سویا : درست مثل "توفو" سس سویا هم از دانه های گیاه سویا درست می شود . اروپایی ها دانه های سویا را در اوایل قرن 18 پیدا کردند و این در حالی است که چینی ها در حدود 5000 سال پیش از آن به تیتر یک عدد از منابع اولیه تغذیه ی خویش به کارگیری می کردند . امپراتور چین در آن مدت نام سویا را "تا تئو" گذاشته بود که به معنای "دانه بزرگ" بود و یک عدد از 5 دانه مقدس چینی ها در بین برنج، گندم، جو، و ارزن به شمار می رفت . سویا منبعی سرشار از پروتئین می باشد، به این صورت که پروتئین جانور در 1کیلو سویا متساوی پروتئین جانور در 2 .5 کیلو گوشت قرمز‌رنگ میباشد . به هر حال تاریخچه سس سویا بر می گردد به 2000 سال قبلی و در مقدمه مانند نوعی رب شعف مسئله به کار گیری قرار می گرفت . 






طریق تنظیم : امروزه سس سویا را از دانه های سویا که با غلات تفت داده شده نظیر برنج گندم و جو ترکیب می شود، تنظیم می نمایند . مخلوط فوق را به موقعیت خمیر در آورده و برای چند ما به هم اکنون خود باقی می گذارند تا فرآیند ترکیب انجام پذیرد و پس از سپری شدن یکسری ماه آنرا از صافی رد کرده و در شیشه می ریزند . می بایست توجه داشت که تیه سس سویا به رویکرد تصنعی و مصنوعی بیش از یکسری روز مدت نمی موفقیت . به این مراد مواد فوق پایین فرآیند هیدرولیت قرار گرفته و در نهایت ادویه هایی مانند شربت ذرت، نمک و قدری آب هم به آن بیشتر می شود . اما سس های صنعتی فاقد طعم مطبوع اشکال طبیعی خود می‌باشند . 






اشکال 

سس سویا:دو گونه سس حساس سویا وجود داراست که عمدتاً در آشپزخانه های چینی به وفور موضوع به کارگیری قرار می گیرد: 





1- سس تیره و 2- روشن . سس تیره بازه زمان بیشتری از تنظیم آن می گذرد و رنگ قهوه ای- مشکی پیدا کرده و بافت آن قدری غلیظ خیس می باشد . گونه دوم رنگ ملایم تری دارد و قدری شورتر میباشد . جور دوم عمده در پخت و پز مسئله استفاده قرار می گیرد چراکه سس تیره بوی تند و تیزی دارد و در اثر طبخ باعث از بردن طعم اصلی غذاها می شود . از سس تیره بیشتر در غذاهای قرمز‌رنگ رنگ استعمال می شود . یک عدد دیگر از مزایای سس سویای تیره ترد کردن گوشت کبابی هست . شما می توانید پیش از کباب کردن گوشت آنرا برای 15 دقیقه در سس سویای تیره بخوابانید تا ترد و نرم شود . به هر هم اکنون در حین آشپزی بهتر می باشد که هر دو گونه سس را در اختیار داشته باشید . سس سویا با مزه قارچ و میگو هم وجود داراست . در رستورانها از سس تیره برای تیره کردن برنج به کارگیری می شود . به یاد داشته باشید که بهترین گونه های سس سویا گونه های چینی آن می‌باشند . 



تجهیزات فست فود



سس تاماری سویا:تاماری یکی دیگر از گونه های ژاپنی سس سویا می باشد که غلیظ می‌باشد و طعم آن زیاد حاذق است . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.