خورش ریواس به حافظه مزه ترش ریواس، یک عدد از خوشمزه ترین خورش های فصل فصل بهار هست . خورش این خورش را اگرچه می توان به 2روش پخت اما پخت آن همپا نعنا و جعفری (مانند خورش کرفس) عطر و بوی بی نظیری دارااست .
مواد
اولیه:
ریواس
یک کیلوگرم گوشت
سوای استخوان نیم کیلو گرم پیاز
2 عدد شکر
2 تا 3قاشق سوپ خوری روغن،
نمک و فلفلبه اندازه لازم نعنا
تازه 150 گرم جعفری
نو 250 گرم خورش
ریواس با نعناع و جعفری
غذاهای
محلی استان خراسان رضوی
شیوه
تهیه:
1 . ابتدا پیازها را پوست کنده، آنگاه از شستن ریز خرد فرمائید . بعد از آن در یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و رو شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود . پس از آن، پیاز را بیشتر کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود .
2 . گوشت را بشویید و به چهره قیمه ای خرد کنید، بعد از آن به پیاز داغ بیشتر کرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر و تحول نماید . حالا 2تا3لیوان آب جوش به ادغام گوشت و پیاز اضافه کنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت کامل گوشت روی حرارت متوسط اجاقگاز گاز صبر نمایید .
3 . در این فاصله ریواس ها را پوست کنده، آنگاه از شستن به قطعات 3سانتی متری یا این که به میزان 2 بند انگشت خرد فرمائید . از طرفی دیگر نعنا و جعفری جدید را نیز پاک کرده، آن گاه از شستن، ریز خرد فرمایید .
4 . درحال حاضر در یک تابه کوچک، کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، آن گاه نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید .
5 . آنگاه از آنکه گوشت پخت، آغاز نعنا و جعفری سرخ شده را بیشتر فرمائید و 10 دقیقه حرارت دهید . بعد از آن از آن ریواس را یاور شکر، نمک و فلفل اضافه نمایید و 10 دقیقه دیگر حرارت دهید .
نکات:
1 . مدت جوشیدن خورش آن گاه از طولانی تر کردن ریواس نباید فراوان باشد زیرا ریواس به سرعت له می شود .
2 . با توجه به اینکه ریواس طعم ترشی دارد، در شرای خورش را با همین اندازه ترشی دوست دارید، لازم نمیباشد شکر بیش تر کنید .
3 . اندازه نعنا نباید خیلی دوچندان باشد چون سبب تلخ شدن خورش می شود .